2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Öğretmenlik Uygulaması II Listeleri

Formasyon öğrencilerinin dikkatine,

Bahar döneminde Öğretmenlik Uygulaması II dersi için gideceğiniz okulların listesine aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Öğretmenlik Uygulaması II Listesi

Not: 6-10 Mart tarihleri arası Öğretmenlik Uygulaması II dersinizin ilk haftası olup bu tarihler arasında okullarınıza gitmeniz gerekmektedir.

2022-2023 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMALARINA İLİŞKİN GENEL İLKE VE ESASLAR

1.   2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı Öğretmenlik Uygulaması II dersi 06-10 Mart 2023 haftası başlayacak ve 2 Haziran 2023 Cuma günü sona erecektir.  MEB çalışma takvimine göre 17-21 Nisan 2023 tarihlerinde okullarda bir haftalık ara tatil olduğundan bu hafta uygulama yapılmayacaktır.

2.   Öğretmenlik Uygulaması II dersi bahar döneminde 12 (on iki) hafta olarak ve haftada 6 (altı) ders saati uygulanacak şekilde yürütülecektir.

3.   Uygulama öğrencileri 12 hafta sonunda toplamda 72 saat uygulama okullarında bulunacaklardır.

4.   Uygulama öğrencisi her bir dönemde, uygulama öğretmeninin gözetiminde ve en az 8 (sekiz) farklı haftada olmak üzere ilgili dersin haftalık ders çizelgesinde ders saati 1-2 saat olanlarda 10 (on), 3 (üç) ve üzeri olanlarda ise 20 (yirmi) ders saatinden az olmayacak şekilde fiilen ders anlatacaktır.

5.   Dönem sonunda öğretmen adaylarına ilişkin evrakların (MEBBİS’ten alınmış ıslak imzalı öğretmen adayı değerlendirme çıktılarının) ve varsa Öğretmenlik Uygulaması derslerinin yürütülmesine ilişkin görüşlerin, en geç 10 Haziran 2023 Cuma günü mesai saati sonuna kadar Pedagojik Formasyon Birimine teslim edilmesi gerekmektedir.

6.   Bu süreçte uygulama öğrencilerinin karşılaşacağı problemlerin çözümünde uygulama öğrencisi, uygulama öğretmeni, okul uygulama koordinatörü, uygulama öğretim elemanı ve birim koordinatörü birlikte hareket etmelidir.

7.   Uygulama okulları, uygulama öğretmenlerinin çalışma saatlerinde herhangi bir değişiklik olduğunda veya izinli veya raporlu olduklarında bu durumlarını mutlaka Pedagojik Formasyon Birimine bildirmelidirler.